20231007_154238_DanielSylla_Jonge marathon_7522

Gezellige start van het marathonweekend met de Marathon Eindhoven Urban Walk en ASML Your Marathon Challenge!

Traditiegetrouw start de ASML Marathon Eindhoven op zaterdag met de wandelaars en de ASML Your Marathon Challenge. Bij de unieke Marathon Eindhoven Urban Walk ontdekten vele enthousiaste wandelaars de lichtstad. In de middag finishten honderden sportievelingen hun eigen marathon door gezamenlijk de laatste 1.195 km af te leggen. Er staan op zondag verschillende afstanden van het hardlopen op programma.

Klik hier voor de foto’s van de zaterdag.

Marathon Eindhoven Urban Walk
De wandeltocht van de 39e editie was in een nieuw jasje gestoken: tijdens deze “Urban Walk” ontdekken de wandelaars de stad door diverse locaties te bezoeken tijdens de route. De sfeer zat er bij de start bij Stories Eindhoven direct al goed in. Een lange stoet wandelaars trok door de Eindhovense straten op weg naar de eerste locatie. Het Evoluon, waar je normaal niet snel binnen komt, gaf direct de mogelijkheid tot het maken van mooie foto’s en herinneringen.

Met koffie of thee in de hand vanuit het gezellige Buurthuis De Meerpaal, werd het daarna tijd om door het groen van de Genneper Parken te wandelen. Langs de Watermolen en het Paviljoen Genneper Parken waar de tweede stempel gehaald kon worden. Tussendoor liepen de wandelaars van de 20 km nog richting de High Tech Campus en brachten een bezoek aan Scouting Angelo Roncalli. Een bezoek aan het preHistorisch Dorp was ook onderdeel van de wandeltocht! De wandelaars zijn hier teruggegaan in de tijd en hebben van de bewoners dagelijkse handelingen als het weven van touw aangeleerd.

De wandelaars trokken daarna weer verder richting het centrum van Eindhoven. Dit via een bezoekje aan het muziekpunt bij het Stadspaviljoen. Voordat de finish op de Vestdijk gepasseerd kon worden, trokken de wandelaars op de lange route nog even verder het hart van Eindhoven in. Daar was het bezoek aan het DAF Museum één van de hoogtepunten. Voor de autoliefhebber was dit een ultiem uitje! Ook konden de deelnemers van de lange route nog een extra stempel ophalen bij Centrum De Eik, een bezoekje brengen aan Wielercafé Cyklist en het Erfgoedhuis.

Na de gezellige route met veel muziekpunten en leuke quizvragen onderweg, was daar na 12 of 20 km het moment waarvoor getraind was: de finish op de Vestdijk! Onder aanmoediging van de Sfeerman kon hier de welverdiende wandelpin opgehaald worden. De wandelaars zijn hiermee de eerste finishers van het marathonweekend!

ASML Your Marathon Challenge
Om 15.30 uur was het tijd voor de ASML Your Marathon Challenge. Vanaf het Stadhuisplein gingen ruim 400 enthousiastelingen van start om hun eigen marathon te voltooien. De deelnemers waarvoor bewegen een uitdaging is, hebben in de maanden voorafgaand aan de ASML Marathon Eindhoven zelf 41km afgelegd. Dit door vaker een ommetje te maken door de buurt, samen in beweging te komen of door simpelweg de auto te laten staan en te wandelen naar de supermarkt. Vanmiddag voltooiden zij hun uitdaging door de laatste 1.195 km naar de finish gezamenlijk af te leggen.

Onder aanmoediging van het publiek was dit voor zowel de deelnemers als supporters en toeschouwers een feestelijk moment. Deze medaille hebben jullie echt verdiend!

Zondag
Op zondag staan de Jumbo Mini Marathon (09.00 uur), RSM City Run 5 km (09.30 uur), ASML Marathon Eindhoven (10.00 uur), ¼ Marathon (10.15 uur) en ASML Halve Marathon (14.00 uur) op het programma. Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk. Met een zomerse weersverwachting staat niets een onvergetelijke zondag nog in de weg.

Deel dit bericht

Meer nieuws