RM2024ME-43

‘Stratenloper’ Maron Janssen en ‘Mister 040’ Harm Sengers maken zich op voor bijzondere editie ASML Marathon Eindhoven

Oktober is de maand van de feestelijke (0)40ste ASML Marathon Eindhoven, het grootse loopfeest in de Brabantse lichtstad. Dat Eindhoven prachtig is om lopend te beleven, vertellen Maron Janssen en Harm Sengers. Janssen is bezig met een megaproject om door elk van de 2765 straten van Eindhoven te lopen.  Sengers heeft als bijnaam ‘Mister 040’ omdat hij als Eindhovenaar lopend met startnummer 040 al diverse malen hoog in de einduitslag van de marathon eindigde.

Omdat het de 40ste editie is in de stad die de bijnaam 040 heeft, worden dat weekend naast de diverse gebruikelijke wandel- en hardloopafstanden ook een aantal feestelijke accenten aangebracht. Zo wil de organisatie proberen uit elke straat van Eindhoven een deelnemer aan de start te krijgen. Eindhoven telt 2765 straten en de organisatie is al een eind op weg om dat doel te halen.

Maron Janssen (20) uit het naast Eindhoven gelegen Waalre draait het om: hij is bezig met een megaproject om door elk van die 2765 straten van Eindhoven hard te lopen. “Ik ben tweedejaarsstudent Psychologie en Techniek aan de TU Eindhoven. Daarbij ben ik bestuurslid bij de Studentensportvereniging Asterix. In mijn hart ben ik een 400 en 800 meter loper, met als ultieme doel de 800 meter onder de 2 minuten te lopen. Daarvoor moet ik veel snelheidswerk doen op de atletiekbaan”, begint Janssen zijn verhaal.

Mister 040

Eindhovenaar Harm Sengers, werkzaam bij ASML, heeft al meer dan 30 marathons achter zijn naam staan waarvan tien in zijn eigen stad. Omdat hij in Eindhoven woont en een subtopper is met een pr van 2:19:48, is hem al een aantal jaren het eervolle startnummer 040 toegekend. “Je ziet in de weken voor de ASML Marathon Eindhoven dat de stad in de sfeer gebracht wordt. Op veel straatverlichting wordt een motivatiebanier gehangen met een slogan voor de deelnemers en er wordt veel geschreven in de media over het aankomende evenement. In de laatste weken zie je in de Eindhovense straten drie of vier keer zoveel lopers trainen als normaal.”

Net als Maron Janssen weet Sengers met zijn marathonervaring waar de mooie stukken in de parcoursen liggen. Daar geeft de Brabantse gezelligheid een extra oppepper aan de deelnemers als ze er even doorheen zitten. “Voor mij zijn de Oirschotsedijk en Stratumseind altijd geweldig geweest. Bij de Oirschotsedijk zit je al aan het einde van de route. De dijk is 2 kilometer lang. Het is een groene corridor met prachtige bomen, het trainingscomplex van landskampioen PSV ligt daar ook. Sinds 2013 is dat stuk autovrij en het hele jaar door heel geliefd bij fietsers en hardlopers.”

Lees het volledige artikel via Running.nl. Lees meer.

Deel dit bericht

Meer nieuws