ASML Marathon Eindhoven marathon

Marathonafstand ASML Marathon Eindhoven voor 75% uitverkocht

(0)40ste editie op 12 en 13 oktober rekent nu al op recordaantal deelnemers

In de eerste maand waarin het mogelijk is om je in te schrijven voor de ASML Marathon Eindhoven hebben duizenden hardlopers zich al verzekerd  van een startplek. Met name de marathonafstand is enorm populair, 75% van de beschikbare startbewijzen voor dit onderdeel zijn al uitverkocht.

De ASML Marathon heeft een internationaal karakter met diverse topatleten aan de start en het Belgisch Kampioenschap Marathon. Het kampioenschap is al acht edities onderdeel van het evenement. Onder de duizenden deelnemers die al een startbewijs hebben bemachtigd zitten deelnemers uit meer dan 30 landen. Ook zijn er een paar honderd atleten uit de regio aanwezig.

ASML Halve Marathon voor 50% uitverkocht

De ASML Halve Marathon is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste onderdeel van het eventweekend. Ook dit jaar is de populariteit van deze afstand zichtbaar, de helft van de beschikbare startplekken zijn al geclaimd.

“De ASML Marathon Eindhoven is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste hardloopevenementen van ons land,” zegt Wilbert Lek, directeur ASML Marathon Eindhoven. “Dat er nu al zoveel deelnemers aanwezig gaan zijn bij de jubileumeditie laat zien dat Eindhoven een echt hardloopstad is!”

Aangepast programma

Mede door de toename van het aantal deelnemers over de afgelopen edities is het programma van het evenementweekend vernieuwd. Over het gehele weekend worden zo’n 35.000 deelnemers verwelkomd in Eindhoven.

Op zaterdagochtend 12 oktober vindt de Marathon Eindhoven Urban Walk plaats. Via een unieke route van 10 of 15 km worden verschillende iconische locaties van Eindhoven bezocht.  Om 13.00 uur gaat de ASML Your Marathon Challenge van start. De Jumbo Mini Marathon is naar de zaterdagmiddag verplaatst. Nieuw dit jaar is de keuze uit twee afstanden: 1,5 en 2,5 km. Met de City Run van 5km wordt de zaterdagmiddag afgesloten.

Op zondag vinden de ASML Marathon, ASML Halve Marathon en RSM 1/4 Marathon (10,55km) plaats. Het programma is aangepast zodat zowel de ASML Marathon en ASML Halve Marathon van start gaan in de ochtend.

Goede doel: KWF Kankerbestrijding

Zoals ieder jaar is er een goed doel verbonden aan de ASML Marathon Eindhoven. Voor deze jubileumeditie is dat wederom KWF Kankerbestrijding. Deelnemers kunnen een donatie doen tijdens de inschrijving of een actiepagina aanmaken.

Inschrijven voor de verschillende wandel- en hardlooponderdelen is mogelijk via www.asmlmarathoneindhoven.nl. De organisatie adviseert mensen die zich nog niet hebben ingeschreven om zich snel te registreren voor het gewenste onderdeel.

Deel dit bericht

Meer nieuws