Post anja

Anja (54) loopt RSM ¼ Marathon na herstel van kanker, “Blij dat dit weer kan!”

Anja ten Have is een echte doorzetter. Nadat ze hersteld is van kanker, heeft ze het hardlopen opnieuw opgepakt. Dit jaar staat ze aan de start van de RSM ¼ Marathon in Eindhoven, een wedstrijd waar ze vooral van wil gaan genieten.

Voor de diagnose kanker

Anja begon haar hardloopcarrière op een recreatieve manier. “Ik deed het vooral voor mezelf en liep af en toe een wedstrijdje,” vertelt ze. Maar de diagnose kanker gooide roet in het eten. Na een intensieve behandeling van meer dan twee jaar, inclusief chemotherapie, moest Anja opnieuw beginnen. “Ik ben er natuurlijk lang ziek van geweest van de chemotherapie.”

Opnieuw starten met hardlopen

Ondanks de tegenslagen besloot Anja haar conditie op peil te houden. “Na mijn behandeling ging ik naar de sportschool om mijn conditie een beetje op te krikken. Ik begon met wat lichte oefeningen.” Het sporten hielp haar niet alleen fysiek, maar ook mentaal. “Als ik sport, kan ik alles even vergeten en mijn hoofd leegmaken.”

Toen ze sterker begon te worden, pakte Anja weer hardlopen op. “Ik was een beetje bang om naar buiten te gaan, omdat ik me vergeleek met anderen,” legt ze uit. Maar uiteindelijk overwon ze deze angst en ging ze toch weer buiten hardlopen!

RSM ¼ Marathon

Anja is momenteel druk bezig met haar voorbereiding voor de RSM 1/4 Marathon. Ze vertelt dat ze nog niet helemaal op schema ligt, maar ze blijft positief: “Ik vind het spannend, maar heb ook zin in de wedstrijd.” Ze vindt het belangrijk om realistisch te zijn over je doelen. “De tijd die je gaat lopen kan soms intimiderend zijn, maar ik ga mijn best doen.”

Anja wil anderen in vergelijkbare situaties aanmoedigen. “Je kunt veel meer dan je denkt! Het is belangrijk om positief te blijven en te geloven dat je weer terugkomt. Herstel kost tijd, maar uiteindelijk red je het.” Haar boodschap is helder: houd de moed erin en blijf geloven in jezelf!

Deel dit bericht

Meer nieuws